Fakta

Format: Danskt Band
Sidor: 240
Kategori: Roman
Form: Nils Olsson, OINK

Livet är en fest

Strax norr om Hallavik ligger det lilla området Hallvetet. Här bor Klarne Karlsson; en äldre ungkarl som kör flakmoped och har massor av åsikter om allt här i världen, som han dock inte vågar uttrycka högt. Hans liv vänds upp och ner när grannen och bästa vännen Verner råkar ut för en olycka och dör. Verners hus säljs och Klarne är orolig för vad de nya ägarna ska göra med bostaden.
För att luska ut vad som försiggår tar Klarne hjälp av en annan granne i området; sjuttonåriga raggaren och EPA-ägaren Rikard. Denne skickas för att spionera och ge rapport till Klarne.
Nina Becker och Johanna Seger köper det gamla huset i Hallvetet för att förverkliga Johannas dröm om att driva ett hotell. När Rikard smyger i buskarna i bara träskor och jeansjacka förstår Johanna att han är där för att spana på dem, hon genomskådar även att det är Klarne som skickat dit honom. För att skoja till det drar hon några lögner om vilken typ av verksamhet de ska ha i huset. Snart är snöbollseffekten igång och Klarne blir förtvivlad då han tror att det ska startas en sexklubb i det lilla området.
Livet är en fest är en lättsam bok om fördomar, konsekvenser och missförstånd. Om att skilja på vad som är rätt och fel, och att välja rätt väg.

Boksläpp 7 november 2018!